Karkausmäen Kammarille STF- merkki

Karkausmäen Kammari - Edelläkävijä vastuullisessa matkailussa

Lehdistötiedote
Kinnula 9.4.2024

Karkausmäen Kammari, Keski-Suomen sydämessä sijaitseva idyllinen majatalo, on ylpeä saadessaan ilmoittaa, että heille on myönnetty Visit Finlandin Sustainable Travel Finland merkki.

Merkki on tunnustus heidän sitoutumisestaan vastuulliseen matkailuun.
“Kestävä matkailu tuo lähiympäristöön työtä ja hyvinvointia sekä vetää puoleensa matkailijoita, jotka haluavat kunnioittaa paikallista kulttuuria ja ympäristöä sekä tukea alueen taloutta. Karkausmäen Kammarissa paikallisuus korostuu erityisen hyvin paikalliskulttuurin huomioimisessa sekä tiiviissä yhteistyössä alueen muiden yrittäjien kanssa,” iloitsee Visit Finlandin vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Kokkarinen.

Karkausmäen Kammari tunnetaan viihtyisästä majoituksestaan ja ainutlaatuisesta
ympäristöstään, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea luonnon rauhaa ja paikallista kulttuuria.
“Olemme innoissamme ja kiitollisia tästä tunnustuksesta, joka kertoo meidän
johdonmukaisesta työstämme kestävän matkailun edistämisen eteen,” kertoo Karkausmäen Kammarin yrittäjä Jenni Numminen.
“Sustainable Travel Finland – merkki on osoitus siitä, että pienilläkin toimijoilla on
mahdollisuus tehdä laajalti vaikuttavia muutoksia toimintaansa ja inspiroida myös muita toimijoita.”

Karkausmäen Kammari on ottanut käyttöön useita kestävyyttä edistäviä käytäntöjä liittyen jätteen vähentämiseen, energian ja veden säästämiseen sekä paikallisten tuotteiden ja palveluiden suosimiseen aina, kun se on mahdollista.
He haluavat olla esimerkkinä myös muille siinä, miten matkailuyritykset voivat edistää vastuullisuuttaan ja samalla tarjota unohtumattomia kokemuksia vierailleen.
Seuraaviksi tavoitteiksi on määritetty aurinkoenergiaan investoiminen, ympärivuotisen liiketoiminnan turvaamiseen liittyvät toimenpiteet ja esteettömyyden parantaminen kaikilla osa-alueilla.

Sustainable Travel Finland -merkin saaminen on merkittävä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Merkin saaminen tarkoittaa, että yritys on sitoutunut noudattamaan kestävän matkailun periaatteita ja käytäntöjä. Tämä sisältää esimerkiksi ympäristöystävällisten toimintatapojen edistämisen, paikallisen kulttuurin kunnioittamisen ja paikallisyhteisön tukemisen.
 

Lisätiedot:
Karkausmäen Kammari, www.karkausmaenkammari.net
info@karkausmaenkammari.net , 044-2383943

Visit Finland
https://www.visitfinland.com/en/practical-tips/sustainability/